Zapiekanki, PRZEPISY, rózne
[ Pobierz całość w formacie PDF ] Zapiekanka z jajkami. 2 główki ałaty 6 jajek, 125 ml gtej mietany ól pieprz, 100 g mała 2 łyżki tartego parmezanu Licie ałaty rozdzielid umyd wrzucid na 15 minut do gotującej i oolonej wody Odcedzid grubo poiekad Mało roztopid w rondelku dodad ałat duid na małym ogniu aż do całkowitego odparowania wodyDodad 2 łyżki mietany wymiezad Podduzoną ałat przełożyd do żaroodpornego wymarowanego małem półmika Zrobid 6 zagłbieo wbid do każdego jajko Poolid popieprzyd Polad jajka reztą mietany poypad parmezanem Piekarnik nagrzad do temperatury 250 t C Zapiekad w nim potraw ok 10 minut Podawad gorącą z pieczywem Ryż po chioku{250 g ryżu 4 dymki, 250 g wołowiny białko 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki ou ojowego 5 łyżek oleju łonecznikowego 2 łyżki cherry lub białego wytrawnego wina 4 ząbki czonku łyżeczka mąki ziemniaczanej kawałek korzenia imbiru lub imbir w prozku 3 litki kaputy pekiokiej ól pieprz. Opłukany ryż zagotowad w półtorej zklanki oolonej wody Zawinąd w koc Odtawid na 4 godz Mio pokroid w paki Cebulki zczypiorek imbir i czonek obrad i poiekadZ cukru połowy ou ojowego i cherry lub wina oraz mąki ziemniaczanej i białka porządzid marynat Marynowad w niej mio 15 minut Olej rozgrzad na patelni Wrzucid czonek i cebul dodad mio z marynatą i imbir mażyd na otrym ogniu przez 2 minuty cały cza miezając Dodad rezt alkoholu i ou ojowego Połączyd z ryżem dodad ól i pieprz poypad pokrojoną w paki kaputą Zapiekanka z ziemniakami12 kg ziemniaków 30 dag otrego era (warmioki tylżycki cheddar) 2 zklanki mietany 2 jajka, 1 łyżeczka łagodnej przyprawy curry lub myliwkiej 2 łyżki poiekanej natki pietruzki 2 łyżki mała lub margaryny 3 łyżki tartej bułki ól pieprz. Ziemniaki obrad umyd pokroid w platerki obgotowad 5 min w lekko oolonej wodzie i odcedzid er zetrzed na tarce Naczynie żaroodporne wymarowad małem i poypad bułką tartą Układad w nim ziemniaki, przeypując erem i przyprawamiZalad potraw mietaną wymiezaną z jajkami poypad reztą era i przypraw Zapiekad 25 min w piekarniku w temp 200 tC Przed podaniem poypad natką Zapiekanka z winem™10 dag era gouda lub cheddar 1 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 6 grubych kromek pszennego pieczywa, 6 łyżek mała 1 roztarty ząbek czonku 6 jajek, 1/2 zklanki gtej mietany 1/2 szklanki bulionu z kostki, ól 1 łyżeczka mielonej papryki 1/4 łyżeczki gorczycy Mało dokładnie wymiezad z czonkiem Kromki chleba (po odkrojeniu kórki) pomarowad małem czonkowym ułożyd w naczyniu żaroodpornym małem do podu mietan wymiezad z jakami winem bulionem i tartym erem dodad przyprawy i oolid Polad chleb oem i wtawid na 30 min do piekarnika o temp 180 tC Gorącą zapiekank podawad z ałatką warzywną lub owocową Zapiekanka warzywna (wI)÷pół zlanki ryżu łyżka bulionu w prozku cukinia, wieży ogórek papryka, marchewka, pietruszka, puszka czerwonej fasoli, 2 cebule dymki, 10 dag boczku, oregano i pieprz, Na dno naczynia żaroodpornego wypad ryż zalad bulionem rozpuzczonym w półtorej zklanki wody Warzywa i boczek pokroid w kotk lub platry wymiezad z aolą i ułożyd na ryżu poypad oregano i pieprzem Naczynie przykryd i wtawid do piekarnika nagrzanego do 180 topni C na 45 minut Podawad na gorąco Zapiekanka z pczaku!25 dag pczaku 20 dag boczku wdzonego cebula, 5 dag tłuzczu 10 dag żółtego era włozczyzna bez kaputy pieprz i ól Ugotowad kaz na ypko Rozdrobnione warzywa uduid w małej iloci tłuzczu podlewając odrobiną wody Boczek pokroid w kotk (można go wczeniej lekko podmażyd) cebul poiekad kładniki wymiezad doprawid olą i pieprzem przełożyd do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuzczem poypad utartym erem Zapiekad w gorącym piekarniku około pół godziny Podawad z urówką z kiszonej kapusty. Parówki zapiekane6 parówek (30 dag) 1 zklanka mleka kondenowanego niełodzonego 15 dag era warmiokiego lub tylżyckiego 2 łyżki wieżo tartego chrzanu ól pieprz. Do rondelka wlad mleko dodad tarty er doprawid olą i pieprzem Podgrzewad na małym ogniu tale miezając aż o zgtnieje Parówki obrad z ołonek ułożyd w naczyniu żaroodpornym zalad oem poypad chrzanem i zapiekad 15 - 20 min w piekarniku, w temperaturze 200 tC Podawad z ziemniakami lub ryżem i urówką Zamiat chrzanu można dodad 2 zmiażdżone ząbki czosnku. Szparagi zapiekane.24 szparagi, 3 plastry szynki, mietana 50 g mała szklanka mleka, 100 g tartego żółtego era łyżka mąki tarta gałka muzkatołowa ól pieprz, natka. zparagi obrad opłukad Związad w pczki włożyd do oolonego wrzątku gotowad 15 min Połow mała topid wypad mąk podgrzewad nie rumieniąc. Stale miezając wlewad zimne mleko dodad pieprz ól zczypt gałki muzkatołowej Zetawid z ognia gdy o i zagotuje Wymiezad z 4 łyżkami mietany reztą mała i 75 g era Platry zynki przekroid na pół Połow ou wlad do żaroodpornego półmika Pczki odączonych zparagów owinąd zynką układad w naczyniu zalad pozotałym oem poypad erem Zapiekad ok 15 min w rozgrzanym piekarniku Przed podaniem poypad poiekana pietruzką Zapiekanka z makaronu (wI)30 dag makaronu (kolanka, rurki, nitki), 25 dag mia pieczonego lub duzonego 1 kostka przyprawy do zup, 5 dag cebuli, 4 dag tłuzczu ól pieprz, 2 dag tłuzczu do pomarowania ormy 2 dag tartej bułki Makaron zalad dużą ilocią wrzącej oolonej wody zamiezad gotowad 20 - 25 min odcedzid przelad na cedzaku wrzącą wodą oączyd Cebul obrad poiekad zrumienid na tłuzczu Mio gotowane duzone lub pieczone przepucid przez mazynk Wzytkie kładniki połączyd razem dodad kotk przyprawy do zup rozpuszczoną w 1-2 łyżkach wody ól pieprz do maku wymiezad Włożyd do rondla pomarowanego tłuzczem poypanego tartą bułką Ma wyrównad przycikając łyżką do dna i boków rondla Wtawid do gorącego piekarnika na 30 min Gdy brzegi zapiekanki i zrumienią okrążyd nożem dookoła may przyłożyd okrągły półmiek i wyłożyd Makaron pokrajad na porcje podawad z otrymi oami i urówką z warzyw Zapiekanka z ryby.40-50 dag iletów z dorza 15 dag boczku wdzonego 50 dag ziemniaków 10 dag cebuli, 20 dag groszku zielonego, 1 łyżka iekanej zieleniny 1-2 jaja, 1/4 l mleka, 5 dag era tartego tylżyckiego lub innego żółtego ól Ziemniaki umyd obrad opłukad pokrajad na cienkie talarki Cebul obrad poiekad Boczek pokrajad na niewielkie, cienkie platerki Filety podzielid na małe płakie kawałki W rondlu do zapiekania ułożyd wartwami boczek ryb i ziemniaki poypując każdą wartw cebulą wieżym lub mrożonym zielonym grozkiem oraz zczyptą oli Otatnią wierzchnią wartw którą powinny tanowid platerki boczku zalad mlekiem rozmiezanym z jajami i tartym erem Zapiec w gorącym piekarniku (ok 30 min) i przed podaniem poypad iekaną zieleniną Ryba zapiekana z pieczarkami.1 kg ryby (sandacz, halibut, dorsz, karmazyn, karp, szczupak) lub 60 dag iletów 10 dag pieczarek lub 20 dag grzybów borowików 2 dag tłuzczu 10 dag cebuli, 4 dag tłuzczu do pieczenia 1/8 l mietany 5 dag era gouda lub tylżyckiego ól pieprz. Ryb prawid opłukad odciąd głow odiletowad oolid ułożyd na ogniotrwałym półmiku oblad tłuzczem wtawid na 10-15 min do nagrzanego piekarnika, podpiec. Pieczarki oczycid opłukad przyciąd trzony cienko pozatkowad Dodad cebul pokrajaną w krążki tłuzcz ól pieprz 1-2 łyżki wody duid 10 min Ryb wyjąd pokryd pieczarkami oblad lekko ooloną mietaną poypad tartym eremWtawid do nagrzanego piekarnika na 15 min Gdy er i lekko zrumieni a ryba bdzie mikka wyjąd Grzyby zapiekane80 dag grzybów 3 dag tłuzczu 5 dag cebuli, ól pieprz, 1/8 l mietany 4-6 dag era tylżyckiego 2 dag mała 2 dag tartej bułki Grzyby oczycid opłukad wikze pokrajad mniejze pozotawid w całoci Duid do mikkoci z tłuzczem obraną pokrajaną cebulą i 2-3 łyżkami wody o odparowad do grzybów dodad ól i pieprz wymiezad ułożyd w kokilkach lub na półmiku do zapiekania zalad mietaną poypad tartym erem zmiezanym z tartą zrumienioną bułką kropid małem Wtawid do piekarnika i zapiec. Lasagna al Forno.o30 dag gotowego makaronu lasagna,
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plimikimi.opx.pl
|
|
StartZaginiona historia starozytnych Ameryk, HISTORIA i różne historie, 20. Historia AmerykiZack i Miri kręcą porno ... Zack and Miri Make a Porno (2008), rożneZabili Mi Żółwia historia, Muzyka Dyskografia, Różne, Zabili Mi Żółwia, Zabili Mi Żółwia [1999] Mordercy ŻółwiówZagrożone gatunki zwierząt na świecie. Czerwona Księga Zwierząt [ilustr], Misz masz, Różne misz - maszZarys Embriologii wraz z elementami biologii rozwoju. Kozłowska K. AMG 2005, MEDYCYNA, Biologia medyczna z embriologią, RóżneZagrożenia naturalne prezentacja, KWK, Prezentacje, RóżneZakazane owoce -Forbidden. Fruit. 2009. DVDRip. XviD-LAP, Pliki, RÓŻNE PLIKI, alf3Zanieczyszczenia wód, ⁂Przetwórstwo tworzyw sztucznych + chemia⁂, Chemia-rozneZAgrożenia zdrowia kierowców pojazdów silnikowych, bhp, BHP różneZawistowska Z. - Warzywa w kuchni i spiżarni, Różne np kuchnia , pszczoła miodna itd
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.pldotykserca.keep.pl
Cytat
Filozof sprawdza się w filozofii myśli, poeta w filozofii wzruszenia. Kostis Palamas Aby być szczęśliwym w miłości, trzeba być geniuszem. Honore de Balzac Fortuna kołem się toczy. Przysłowie polskie Forsan et haec olim meminisse iuvabit - być może kiedyś przyjemnie będzie wspominać i to wydarzenie. Wergiliusz Ex Deo - od Boga. |
|